Mobilny samochód sklep rybny pozwoli ci dotrzeć do każdego miejsca oraz każdego klienta, spełniając jego wszystkie oczekiwania.
Samochód do sprzedaży ryb wyposażony jest we wszystkie niezbędne urządzenia do prowadzenia działalności handlowej. Posiada półki, lodówki i blaty, jak i kącik sanitarny.
Modele panoramiczne pozwalają na zdecydowanie większą przestrzeń roboczą. Na tego typu zabudowie zyskujemy dodatkowe miejsce na sprzęt czy półki, poprawiając tym samym komfort pracy jak i prezentację produktów.
Idealnym zamiennikiem spełniającym takie same funkcje jak wyżej wymienione modele będzie przyczepa stacjonarna.
Przykładowe elementy wyposażenia:
- własnej konstrukcji witryna/lada chłodnicza,
- dodatkowy system chłodzenia podstawy witryny/lady chłodniczej
- rezerwa chłodnicza z możliwością ładunkową do 16 pojemników transportowych,
- możliwość ekspozycji produktu na kostkach lodu,
- kącik sanitarny,
- niezależny system zasilania zabudowy,
- barwa oświetlenia dostosowana do produktu,
- przejście między kabiną kierowcy a zabudową
- półka zewnętrzna dla klientów.
Rybny food truck – ryby „prosto z ciężarówki”
Rola ryb w naszej diecie jest niezastąpiona. Zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia ryby należy spożywać co najmniej dwa razy w tygodniu. Ich mięso jest źródłem białka, zdrowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3 oraz wielu witamin i minerałów dla organizmu. Niestety spożycie ryb w Polsce jest wciąż niewystarczające. Jednym z powodów tego stanu rzeczy jest troska polskich konsumentów o jakość kupowanego jedzenia. Ryby bardzo szybko tracą świeżość, a dania przygotowane z nieświeżego mięsa nie tylko źle smakują, ale także stanowią poważne zagrożenie dla zdrowia. Mobilny sklep lub food truck rybny pozwala na dostarczanie ryb prosto od dystrybutora do klienta końcowego, skracając łańcuch dostawy i dając gwarancję świeżości towaru, dzięki czemu kupujący chętniej będą sięgać po Twoje produkty rybne.
Pojazd dostosowany do Twoich potrzeb
Możemy wyposażyć Twój mobilny sklep we wszelkie elementy niezbędne do prowadzenia handlu rybami i produktami rybnymi. Dzięki witrynom chłodniczym własnej konstrukcji dostosowanym do Twojego projektu i wyposażonym w dodatkowy system chłodzenia ich podstawy, Twój towar uzyska piękną ekspozycję i jednocześnie dłużej zachowa świeżość. Prezentację towaru możesz uatrakcyjnić, wykładając swoje ryby na kostkach lodu oraz dobierając odpowiedni kolor oświetlenia lad chłodniczych. Rezerwa chłodnicza z możliwością ładunkową do 16 pojemników transportowych pozwoli zabrać wystarczająco dużo produktów na owocny dzień sprzedaży. Stabilne działanie wszystkich elementów chłodniczych zapewni Ci niezależny system zasilania zabudowy. Niskie zawieszenie i specjalna półka zewnętrzna dla klientów sprawią, że zakupy ryb będą dla nich tak wygodne, jak w zwyczajnym sklepie. Zabudowę możemy wyposażyć w niezbędny do prowadzenia handlu żywnością kącik sanitarny, a komfort pracowników zwiększy możliwość zainstalowania przejścia między kabiną kierowcy a zabudową.
Nie tylko świeże ryby
Zamówiony u nas food truck rybny nie musi ograniczać się do sprzedaży świeżych ryb! Jeśli tylko chcesz, możemy wyposażyć Twój samochód we wszystkie urządzenia kuchenne pozwalające na przygotowywanie zimnych i gorących potraw z ryby bezpośrednio w samochodzie! Oczywistym pomysłem na taki punkt będzie mobilny sushi bar – bez trudu możesz zaprojektować przestrzeń w taki sposób, by Twój sushi master mógł zaprezentować swoje umiejętności przed klientami, zachęcając ich do konsumpcji. Ciekawą alternatywą dla sushi mogą okazać się też modne ostatnio hawajskie dania poke łączące surową rybę z dużą ilością świeżych warzyw albo peruwiańskie ceviche – sałatka, której głównym składnikiem jest krótko marynowana ryba w świeżym soku cytrusowym. Oczywiście absolutnym klasykiem rybnych food trucków jest brytyjskie proste danie fish and chips – jeśli interesuje Cię sprzedaż tej potrawy, możemy wyposażyć Twój food truck w niezbędny sprzęt do smażenia w wariancie elektrycznym lub gazowym, a także w wydajny okap.